Oil Benefits Oil DropHladno stiskano olje se lahko uporablja kot prehransko dopolnilo, za kuhanje v solatnih prelivih, marinadah, pecivu; za nego kože, masaže, aromaterapijo, v kozmetiki, itd. Ste že slišali, da lahko hladno stiskano olje izboljša vaše splošno zdravje in kvaliteto vašega življenja? Za tiste, ki iščejo optimalno zdravje, so zanimiva prav vsa hladno stisnjena olja, ki pa morajo biti čimbolj sveža. Zaradi redkih snovi, ki jih vsebujejo, imajo prenekatera neverjetne učinke pri zdravljenju ali izboljšanju različnih bolezni ali stanj. Radi bi vam dali nekaj namigov o tem, katera olja so zaradi svojih lastnosti še posebej zanimiva:


Ulei din semințe de floarea soareluiSončnično olje ima visoko vsebnost lecitina, zaradi česar je idealeno za živčni sistem. Vsebuje pomembne količine vitaminov A, D in E ter nekatere poli nenasičene maščobne kisline, ki pomagajo zniževati holesterol. Pomirja kožo, ohranja zdrav in mladosten videz ter zagotavlja močne kosti tudi v kasnejših letih. Vsebuje tudi minerale in druge snovi, ki krepijo imunski odziv in uravnavajo hormone.


Ulei din semințe de dovleacZa bučno olje je znano, da ima velik vpliv na prostate in da je dobro zdravilo za tiste z visoko stopnjo holesterola. Bučno olje se uporablja za zdravljenje cistitisa, pomaga ledvicam, blaži artritis, povečuje proizvodnjo mleka pri doječih materah, itd. Vsebuje veliko koristnih maščobnih kislin in rastlinskih sterolov in je naravno zdravilo za reproduktivne organe in sečila. Znano je, da vpliva na ledvični pesek in oblikovanje kamnov, ker zmanjšuje vrednosti nekaterih snovi, ki vplivajo na nastanek kamna. Uporablja se za gastritis in odpravljanje črevesnih zajedalcev, – glist in trakulj. Maščobne kisline in rastlinski steroli vplivajo tudi na znižanje slabega holesterola LDL in povečanje lipoproteinov visoke gostote (HDL) – dober holesterol. Vsebuje visoko raven vitamina A in E, ki sta bistvena za vašo kožo.


Ulei din semințe de inLaneno olje je je tekoče zlato. Najbolj dragoceno med olji, hkrati pa najbolj občutljivo na oksidacijo. Zato ga moramo uživati čimbolj svežega. Odlične lastnosti ima zato, ker je naravni vir poli nenasičenih maščobnih kislin, kot so linolna (LA) in alfa linolenska kislina (ALA), ki je surovina za tvorbo Omega 3, za katerega je znano, da se zmanjša otekline in vnetja v telesu. Laneno olje je edino olje, ki ima več Omega 3 kot 0mega 6 maščob. Zato je odlično za uravnavanje ravnovesja maščob v prehrani. Ker pomaga dovajati celicam kisik, se ga uporablja kot edino olje v Gersonovi terapiji in je osnova oljno-proteinski terapiji po dr.Budwig. Obe terapiji imata zelo dobre rezultate pri zdravljenju raka in množici kroničnih bolezni. Uporablja se za zdravljenje revmatoidnega artritisa in visokega holesterola. Preizkušeno je tudi pri zdravljenju osteoartritisa, anksioznosti, benigne prostate, hiperplazije, vaginalnih infekcij, suhih oči, ateroskleroze, visokega krvnega tlaka in drugih bolezni srca, sladkorne boleni in ADHD. Nekateri ljudje uporabljajo laneno olje kot odvajalo, za hujšanje, ali za preprečevanje raka dojke in raka prostate. Laneno olje pomirja kožo, pomaga pri celjenju in mehča trdo kožo.


Ulei de nucăOrehovo olje ima pomembno vlogo pri ohranjanju prehodnih krvnih žil, je tudi zelo bogato z minerali v sledovih kot so selen, magnezij, cink, fosfor, železo, kalcij, itd. Uravnava vse telesne funkcije, vsebuje veliko Omega 3, vitamina B1, niacina, vitamina E in melatonin. Uživanje izboljša splošno zdravstveno stanje in krepi odziv imunskega Sistema. Orehovo olje dela čudeže na vaših laseh, ker rastejo hitreje, so močnejši in bolj sijoči. Upočasni proces staranja in krepi telesne funkcije s pomočjo antioksidantov nevtralizira delovanje prostih radikalov in preprečuje poškodbe celic. V kulinariki ga uporabljamo kot preliv za solate in marinade.


Ulei de cânepăKonopljino olje vam lahko pomaga preprečiti ali premagati veliko hudih bolezni. Najbolj dragocene sestavine so Omega 3 (alfa-linolenske kisline), 6 (linolna kislina) in 9 mono in poli-nenasičene maščobne kisline, ki so v konopljinem olju v popolnem razmerju. Vsebuje tudi redek protein globulin edestin, ki je zelo podoben globulinu, ki ga najdemo v človeški krvni plazmi. Ta se uporablja za zdravljenje pljučnih bolezni – astma ali tuberkuloza, kožnih bolezni, kot so ekcem ali kožni izpuščaji, izpadanje las, neplodnost, splav, sindrom razdražljivega črevesja, kolitis, artritis, itd)